-
logo ekolostrum
Ekolostrum Facebook product page
POČETNA   |   DODAJ U OMILJENE   |   ŠALJI PRIJATELJU   |   MAPA STRANICE

Želite li primati
Medisove novosti?

Slažem se s uvjetima upotrebe

Najčešća pitanja o Ekolostrumu

Prikaži sve / Sakrij sve

fold faq

Kako da uzimam Ekolostrum i koliko?

Budući da kapsula Ekolostruma sadrži čak 22 % biološki aktivnih antitijela, više od 3 % kolostrinina te cink i selen, dovoljno je redovno uzimanje samo 1-3 kapsule na dan kao dodatak uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani.

fold faq

Zašto je važno uzimati kolostrum u obliku kapsula Ekolostruma?

Za dobivanje maksimalnih koristi od Ekolostruma izuzetno je važno da kolostrum stigne u tanko crijevo, koje je glavno mjesto njegovog djelovanja.

Zato je kolostrum najkorisniji kada se redovno uzima u obliku kapsula ili onda kada se kolostrum u prahu iz kapsule umiješa u tekućinu ili jogurt. Istaživanja su dokazala da se koristi vezane uz faktore rasta tada dodatno povećavaju.

Budući da se Ekolostrum proizvodi od kolostruma uzetog u prvih 16 sati, sadrži posebne inhibitore proteaza i tripsina koji štite imunološke faktore i faktore rasta kolostruma od kiselog sadržaja želuca.

fold faq

Koliko je Ekolostrum siguran za upotrebu?

Kapsule Ekolostruma sadrže 100-postotni prirodni kolostrum domaćih krava iz kontrolirane biološke proizvodnje, bez dodataka, alergena ili antibiotika. Budući da je u cijelosti riječ o prirodnom proizvodu, prema do sada poznatim podacima Ekolostrum ne uzrokuje nuspojave. Zato je redovna, svakodnevna primjena 2-4 kapsule Ekolostruma izuzetno sigurna i vrlo preporučljiva.

Važno je znati da kolostrum zaštitno djeluje na crijevnu sluznicu. To znači da čuva zdravlje crijeva i probavu te istovremeno povećava resorpciju i veću iskoristivost svih tvari unesenih s hranom. Kada se na početku primjene Ekolostruma pojave blage probavne tegobe (nadimanje), one su najčešće samo posljedica učinkovitog djelovanja kolostruma. Takve su smetnje prolazne i zapravo dobar znak da je kolostrum počeo učinkovito djelovati upravo ondje gdje njegov pobjednički put započinje, dakle u tankom crijevu.

fold faq

Smijem li uzimati Ekolostrum ako imam intoleranciju na laktozu?

Kod blage do umjerene intolerancije na laktozu (nedostatak enzima laktaze) Ekolostrum ne uzrokuje tegobe.

Prema podacima iz literature čovjek s blagim do umjerenim oblikom intolerancije na laktozu na dan može popiti 0,5 dl mlijeka koje sadrži približno 2,2 g laktoze. Budući da jedna kapsula Ekolostruma sadrži samo 0,079 g laktoze, redovna svakodnevna primjena 1-3 kapsule ne bi smjela uzrokovati poteškoće.

fold faq

Smijem li uzimati Ekolostrum ako imam alergiju na mliječne bjelančevine?

Kapsule Ekolostruma sadrže 100-postotni kolostrum, u njegovom najprirodnijem obliku. Profinjenim tehnološkim postupcima, na niskoj temperaturi i pritisku prirodnom kravljem kolostrumu oduzeta je samo voda. Kazeinska frakcija, dakle nije uklonjena. Zato svim ljudima preosjetljivima na mliječne bjelančevine ne preporučujemo upotrebu kapsula Ekolostruma.

fold faq

Smijem li uzimati Ekolostrum ako imam celijakiju?

Da. Primjena kapsula Ekolostruma u osoba s celijakijom posve je sigurna i čak se preporučuje.

fold faq

Smijem li uzimati Ekolostrum ako sam trudna ili dojim?

Budući da nema dovoljno kliničkih podataka o sigurnosti dodatka prehrani tokom trudnoće i dojenja, ne preporučujemo upotrebu kapsula Ekolostruma u tim razdobljima.

fold faq

Smijem li davati Ekolostrum svojim kućnim ljubimcima?

Kolostrum domaćih krava učinkovit je i koristan i za kućne ljubimce kao što su psi, mačke i drugi sisari. Jednostavno otvorite kapsulu i sadržaj umiješajte životinji u hranu.

fold faq

Je li telad bilo kako uskraćena zbog pripreme kapsula Ekolostruma?

Teletu je potrebna samo trećina kolostruma koji krava proizvede. Ostale dvije trećine mogu se upotrijebiti za obradu i proizvodnju Ekolostruma, a da teladima zbog toga nije ništa uskraćeno.

© Medis, d.o.o   |   Uvjeti upotrebe   |   Mapa stranice   |   info(at)ekolostrum.com   |   Kolačići
logo medis