-
logo ekolostrum
Ekolostrum Facebook product page
POČETNA   |   DODAJ U OMILJENE   |   ŠALJI PRIJATELJU   |   MAPA STRANICE

Želite li primati
Medisove novosti?

Slažem se s uvjetima upotrebe

S radošću vas obavještavamo da je na bh tržištu dostupan novi, poboljšani oblik kapsula Ekolostrum. Novi Ekolostrum sadrži 100% prirodni kolostrum te minerale cink i selen, koji su neophodni kod brojnih procesa u tijelu.

Ekolostrum Jedna kapsula sadrži:

  • kolostrum, 440 mg
  • cink, 5 mg (50% PDU*)
  • selen, 20 µg (36% PDU*)

Kapsule Ekolostrum dostupne su u pakovanju po 30 kapsula.

Kapsule Ekolostrum sadrže punovrijedni, 100% prirodni kolostrum domaćih krava, obrađen samo sušenjem, bez bilo kakvih dodataka, alergena ili antibiotika.

Ekolostrum se dobiva iz prve dvije mužnje, u roku od 48 sati nakon rođenja teleta. Kolostrum je izvor bjelančevina, koje doprinose očuvanju zdravih kostiju.

* PDU = preporučeni dnevni unos

Kapsule Ekolostrum odličan su dodatak prehrani:

  • za ljude izložene velikim tjelesnim naporima, npr. za sportaše ili druge fizički aktivne ljude
  • za starije osobe kojima Ekolostrum može pomoći postići bolje opšte stanje tijela, zdravlje ili bolju tjelesnu izdržljivost

Cink

Cink učestvuje u radu imunološkog sistema i u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Cink doprinosi kognitivnim funkcijama i očuvanju zdravih kostiju, kose, noktiju, a brine se i za zdravu kožu i očuvanje vida. Učestvuje u sintezi DNK, metabolizmu kiselina i baza, ugljikohidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata.

Selen

Selen doprinosi radu imunološkog sistema. Njegova uloga je zaštita ćelija od oksidativnog stresa. Istovremeno doprinosi očuvanju zdrave kose i noktiju, a utječe i na rad štitnjače. Kapsule Ekolostrum ne sadrže gluten, bojila i konzervanse.

Kapsule Ekolostrum sadrže 100% punovrijedni kolostrum

Kapsule Ekolostrum sadrže visokokvalitetni kolostrum, koji je naša prva hrana. Nastaje u mliječnim žlijezdama svih sisavaca u prvim satima nakon rođenja mladunčeta i po sastavu je puno bogatiji od mlijeka. Kolostrum je obrađen upotrebom najnaprednije tehnologije. U postupku obrade oduzeta je samo voda, a dragocjene masnoće koje štite aktivne supstance u cijelosti su očuvane. Punovrijedne, neoduzete masnoće važne su jer štite dragocjena antitijela pri prolasku kroz probavni sistem.

Osim ljudskog kolostruma za ljude svih generacija preporučuje se i kolostrum domaćih krava koji sadrži više od 90 potpuno prirodnih sastojaka. Bogat je izvor dragocjenih imunoloških faktora i faktora rasta, a istovremeno neprocjenjivo skladište vitamina, minerala i bjelančevina. Redovno, svakodnevno uzimanje kolostruma domaćih krava donosi brojne koristi.

Kapsule Ekolostrum dobivaju se tehnološki najnaprednijim postupkom obrade kolostruma na svijetu. Obradu kolostruma omogućuje visoka tehnologija koja primjenom niskih temperatura i pritiska osigurava očuvanje biološke aktivnosti svih dragocjenih sastojaka kolostruma. Ekolostrum se odlikuje velikim sadržajem bjelančevina (čak 22%), kolostrinina (3%) i faktora rasta, a to su najvažnije mjere kvaliteta i efikasnosti kolostruma. Ekolostrum je dostupan u svim apotekama.

>> Pročitaj više …

Posljednjih godina objavljeno je više od 3000 članaka, naučnih istraživanja i različitih medicinskih svjedočenja koja potvrđuju da je kolostrum kao svakodnevni dodatak prehrani neophodan i donosi brojne koristi.

>> Pročitaj više …

© Medis, d.o.o   |   Uvjeti upotrebe   |   Mapa stranice   |   info(at)ekolostrum.com   |   Kolačići
logo medis